Turkish Airlines start nieuwe lijnvlucht naar luchthaven Sabiha Gökçen in Istanbul

Turkish Airlines start nieuwe lijnvlucht naar luchthaven Sabiha Gökçen in Istanbul

Schiphol-Rijk, 30 januari 2013 - Vanaf 1 april gaat Turkish Airlines vliegen vanaf Schiphol naar de luchthaven Sabiha Gökçen in Istanbul. Het aantal vluchten begint met drie keer per week in april, vier keer in mei en breidt uit naar eenmaal dagelijks vanaf juni. Daarnaast blijft de luchtvaartmaatschappij vier keer per dag vliegen van Schiphol naar Atatürk luchthaven in Istanbul. Deze nieuwe lijnvlucht komt voort uit een toenemende vraag naar vluchten op de route Amsterdam – Istanbul.

Aantrekkelijke starttarieven
In de maanden april en mei gelden er aantrekkelijke starttarieven op deze nieuwe lijnvlucht. Passagiers vliegen dan retour vanaf 169 EURO inclusief luchthavenbelasting op de route Schiphol - Sabiha Gökçen. Aangezien april de tulpen bloeimaand is en mei geldt als één van de beste maanden om te reizen naar Istanbul, vallen deze tarieven op een gunstig moment voor Nederlandse reizigers.
Sabiha Gökçen luchthaven De luchthaven ligt op het Aziatische gedeelte aan de oostelijke rand van Istanbul. De naam komt van de eerste vrouwelijke piloot van Turkije, Sabiha Gökçen. In oktober 2009 is deze luchthaven in gebruik genomen met als doel het ontlasten van Atatürk luchthaven. Vanaf de luchthaven vertrekken zowel internationale- als binnenlandse vluchten en zijn voorzieningen als lounges, winkels en restaurants aanwezig.

Directe vluchten naar Turkije
- Schiphol - Sabiha Gökçen: drie keer per week in april, vier keer in mei en vanaf juni eenmaal dagelijks (vertrek 15.35, aankomst 20.10)
- Schiphol – Atatürk: vier keer per dag
- Schiphol – Ankara: drie keer per week

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): meer informatie via Aviareps Tourism, 020 – 654 15 65, Iris van Harn, ivanharn@aviareps.com. Kijk voor meer informatie, tarieven, aanbiedingen en beschikbaarheid van Turkish Airlines op de website www.turkishairlines.com.

Over Turkish Airlines
:
Opgericht in 1933 met een vloot van slechts vijf vliegtuigen, lid van Star Alliance, is Turkish Airlines vandaag de dag een vier sterren luchtvaartmaatschappij met een vloot van 205 vliegtuigen (passagiers en vracht) en vliegt naar 219 steden over de hele wereld, bestaande uit 37 nationale en 182 internationale bestemmingen. Als een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen, heeft Turkish Airlines diverse "Passagiers Choice Awards" ontvangen van de consumenten beoordelingsgroep, Skytrax. Op basis van de resultaten uit 2011 en 2012 is Turkish Airlines gekozen als de winnaar van de "Best Airline Europe", Best Premium Economy Seats" voor de Comfort Class stoelen en "Best Airline Southern Europe". Zij heeft ook prijzen voor catering en heeft een begeerde 4-sterren aanduiding, waardoor de luchtvaartmaatschappij in een kleine groep van top kwaliteit dragers is geplaatst. Turkish
Airlines kreeg ook de Skytrax beoordeling van "World’s Best Economy Class On-board Catering" in 2010, en Skyscanner's "Best On-board Food 2011". Long haul Business Class passagiers genieten ook van de Flying Chef service aan boord.

Over Star Alliance:
Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste wereldwijd opererende luchtvaartalliantie die wereldwijd bereik, erkenning en naadloze service aan de internationale reiziger bood. De aanvaarding door de markt is erkend door tal van prijzen, waaronder de Air Transport World Market Leadership Award en Best Airline Alliance zowel door Business Traveller Magazine en Skytrax. De luchtvaartmaatschappijen die lid zijn zijn: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, AviancaTaca, Blue1, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EgyptAir, Ethiopian Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAM Airlines, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, United en US Airways. EVA Air en Shenzhen Airlines zijn aangekondigd als toekomstige leden. Het Star Alliance netwerk biedt meer dan 21.500 dagelijkse vluchten naar 1.356 luchthavens in 193 landen

31/01/2013