Curaçao wint Zoover Awards voor beste & populairste vliegvakantie buiten Europa

Curaçao wint Zoover Awards voor beste & populairste vliegvakantie buiten Europa

Den Haag, 19 april 2012- Vanmiddag zijn de winnaars van de Zoover Awards 2012 bekend gemaakt in Loosdrecht. Curaçao valt maar liefst dubbel in de prijzen. Het Caribische eiland is niet alleen de beste, maar tevens verkozen tot de populairste vliegvakantie buiten Europa. Ze verslaan hiermee landen als de Verenigde Staten die vorig jaar de populairste was en Thailand die vorig jaar werd verkozen als beste vliegvakantie. Ook Indonesië behoorde dit jaar tot de concurrentie en wordt door Curaçao verslagen. Dat Curaçao de terechte winnaar is op beide fronten blijkt wel uit de gemiddelde waardering die de stemmers hebben gegeven, want het eindcijfer is een 8.6.

V.l.n.r: Bettina Meléndez (Marketing en PR Manager Europe van CTBE), Stephan Bosman (CEO Zoover Media) en Edward Suares (Regional Manager Europe van CTBE)


Curaçao deed dit jaar pas voor de eerste keer mee en hoewel het exact aantal stemmers niet bekend is, laat Zoover weten dat de tropische bestemming met een ruime voorsprong heeft gewonnen ten opzichte van de concurrenten. Het eindcijfer van een 8.6 is opgebouwd uit de volgende criteria.

Bereikbaarheid per vliegtuig 8.7
Cultuur 8.4
Gastvrijheid 8.7
Kwaliteit van accomodaties 8.5
Kwaliteit gastronomie 8.6

Curaçao scoort qua waardering overigens beter dan de winnaars voor beste (Griekenland) en populairste (Spanje) vliegvakantieland binnen Europa 2012. Zoover feliciteert het Curaçao Toeristen Bureau Europa en heten hen van harte welkom in deze categorie.
Overigens wijt Zoover de winst van beide awards aan de uitstekende campagne die het CTBE afgelopen jaar heeft uitgerold. Dhr. Edward Suares, Regional Manager Europe van CTBE is zeer vereerd met het winnen van deze award en ziet het als een stimulans voor de toekomst: "Ons hele team werkt hard aan de promotie van ons mooie eiland en dan is het winnen van twee Zoover Awards een mooi compliment en tevens bevestiging dat we goed bezig zijn".


Zoover Awards
Via http://www.zooverawards.nl konden reisliefhebbers de afgelopen maanden stemmen. Dit is het derde jaar dat Zoover deze publieksprijzen uitreikt aan reisorganisaties en het 2e jaar dat landen zijn vertegenwoordigd. Binnen 25 categorieën hebben meer dan 140.000 stemmen bepaald wie binnen de reissector volgens de bezoekers van Zoover.nl deze welverdiende publieksprijzen krijgt. In totaal zijn er 50 awards uitgereikt tijdens dit feestelijke event. Binnen elke categorie werd een organisatie uitgeroepen tot beste en/of populairste.


Voor meer informatie over Curaçao als vakantiebestemming: www.bezoekcuracao.nl
Voor meer informative over de Zoover awards: www.zooverawards.nl

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Neem voor meer informatie contact op met Aviareps Tourism, Neem voor meer informatie en HR beeldmateriaal contact op met Aviareps Tourism, Mabelie Bruijns, 020-6541565, mbruijns@aviareps.com

20/04/2012